21 Temmuz 2015, Yorumlar 0

Câmiamızın kurban organizasyonu her yıl, ilgili makamlardan gereken izinler sağlanmak suretiyle resmî bir şekilde yürütülmektedir. İsmailağa kurban organizasyonu kapsamında duyurularımız, internet sitelerimiz ve sosyal medya hesaplarımız başta olmak üzere, çeşitli reklam unsurları aracılığıyla gerçekleştirildikten sonra vekâletlerin kabul süreci başlamaktadır. Mükellefler, vâcib kurban vekâletlerinin yanı sıra, on iki ay boyunca akîka, adak, şükür ve her nevi nâfile kurban vekâletlerini de çağrı merkezimiz ve derneklerimiz aracılığıyla bizlere kolayca ulaştırabilmektedir.

Fıkhi Esaslara ve Sağlık Koşullarına Uygun Kesim

kurban-vekalet-okunurken

kurbanliklarimizdan

Vekâleti alınan kardeşlerimizin kurbanları liyâkatli hoca efendiler nezâretinde fıkhî hükümlere göre, nezih kesimhânelerin sağlıklı koşullarında ve ehil Müslüman kasaplar eliyle kesilmektedir. Kurbanların kesimi esnasında vekâletlerin tek tek okunmasına özellikle dikkat edilmektedir. Kesilen kurbanların etleri görevlilerimiz aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmakta, böylece kurban vecîbesini sünnete uygun bir şekilde kendi imkânlarıyla îfâ edemeyen kardeşlerimize imkân sağlanarak kurbanlarının etleri, hakîkî ihtiyaç sahipleriyle buluşturulmaktadır.

Gerçekleştireceğiniz kurban bağışlarınızla ayrıca binlerce talebe, misafir ve ihtiyaç sahiplerine günde üç öğün olmak üzere her gün sıcak yemek ikrâm ettiğimiz, biri Avrupa, diğeri Anadolu yakasında iki ayrı aşevimizin yıllık et ihtiyacı karşılanmaktadır. İbâdetlerinizin, bağışlarınızın ve yardımlarınızın Mevlâ Te‘âlâ’nın dergâh-ı izzetinde kabul ve makbuliyetini diler, bize duyduğunuz güvenden dolayı şükranlarımızı sunarız.

Sitemizde yer almayan fıkhî sualleriniz için
0850 811 77 77 hattı üzerinde Fetvâ Hattımıza bağlanabilirsiniz.

Hesap Detaylarımız

Hesap Sahibi: İSMAİLAĞA DERNEĞİ