24 Mart 2015, Yorumlar 0

Fetva Heyeti – Fetva Hattı

Fıkıh alanında mütehassıs hocalarla bir çağrı merkezi sisteminde hizmet veren Fetva Heyetimiz, pazar günleri hariç saat 10.00 ile 16.00 saatleri arasında 0850 811 7777 numaralı telefon hatlarından soruları cevaplıyor. Fatva hattı üzerinden ayda 10.000(*)‘in üzerinde kişinin onbinleri aşan soruları cevaplanıyor.

Fetva vermenin mesuliyetini bilen hocalarımız gün içerisinde yüzlerce soruya cevap vererek halkımızı fıkhî olarak aydınlatmaktadırlar.

0850 811 7777 numaralı telefonlar ile bağlanabileceğiniz fetva hattımız, fıkhî güncel meselelerin yanı sıra her türlü ilmî sorularınızı da cevaplamaktadır. Uzman bir kadroya sahip fetva heyetimiz sizlere daha iyi hizmet vermek adına çalışmalarını daha ileriye taşıyarak, müşkil meselelerin çözümü için ilmî araştırmalar yapıp meseleleri sonuçlandırmayı da ihmal etmemektedirler.

Fetva vermenin İslam’daki üstün yeri:

Rabbimiz Kur’an-ı Kerîm’de şöyle buyuruyor: “وَيَسْتَفْتُونَكَ فِي النِّسَاءِۜ قُلِ اللّٰهُ يُفْتيكُمْ فيهِنَّۙ

“Kadınlar hakkında senden fetva istiyorlar. De ki: “Onlar hakkında size fetvayı Allah veriyor.”(Nisa Sûresi, 127)

Başka bir ayeti kerimede:  “يَسْتَفْتُونَكَۜ قُلِ اللّٰهُ يُفْتيكُمْ فِي الْكَلَالَةِۜ

“Senden fetva sorarlar. Deki:“kelâle” hakkında Allah size fetva veriyor.” (NisaSuresi,176)

Fetva vermenin üstünlüğünü bilmek için Allâh-u Te‘âlâ’nın farklı âyet-i kerîmelerde fetvayı kendisine isnad/nispet etmesi yeterlidir.

HİZMET ALANLARI SİZİNLE BÜYÜYOR

KATKI SAĞLAYIN

_______________

* Haziran 2015’den itibaren fetva hattında 1 ay içinde cevaplanan telefon sayısı 10.000’i aşmıştır.